PRIVATUMO POLITIKA

Ačiū, kad lankotės ir perkate el. parduotuvėje MURKA! Vertiname kiekvieną iš jūsų ir esame įsipareigoję saugoti ir gerbti jūsų privatumą. Prašome įdėmiai perskaityti šį pranešimą apie mūsų Privatumo politiką, kad žinotumėte, kodėl ir kaip renkame jūsų asmens duomenis, kaip juos naudojame bei kitą jums aktualią informaciją, susijusią su jūsų asmens duomenų naudojimu.

Privatumo politikoje pristatome:
• kodėl ir kokius jūsų asmens duomenis renkame;
• kokiu pagrindu jūsų asmens duomenis renkame ir kiek laiko juos saugome;
• kam atskleidžiame jūsų asmens duomenis;
• rinkodaros pranešimus;
• jūsų teises;
• kaip naudojame slapukus;
• kitą jums aktualią ir svarbią informaciją.

Pirmą kartą lankantis mūsų el. parduotuvėje MURKA mes paprašome jūsų patvirtinti, jog sutinkate, kad būtų naudojami slapukai šiame pranešime išdėstytomis sąlygomis.

Iškilus bet kokiems klausimams dėl mūsų Privatumo politikos, prašome rašyti mums el. paštu info@murka.lt.

KODĖL IR KOKIUS JŪSŲ ASMENS DUOMENIS RENKAME

Kai susikuriate asmeninę paskyrą mūsų el. parduotuvėje, mes renkame šiuos jūsų duomenis:
• vardą,
• pavardę,
• gyvenamosios vietos adresą (valstybę, gatvę, namo numerį, buto numerį, miestą, pašto kodą),
• elektroninio pašto adresą,
• telefono numerį.

Kai naudojatės el. parduotuvės paslaugomis ir prekių krepšelio apmokėjimui per pasirinktą išorinį bankinių paslaugų teikėją ar elektroninių atsiskaitymų sistemą, mes renkame šiuos jūsų duomenis:
• vardą,
• pavardę,
• gyvenamosios vietos adresą (valstybę, gatvę, namo numerį, buto numerį, miestą, pašto kodą),
• elektroninio pašto adresą,
• telefono numerį,
• saugiai šifruotus kreditinės ar mokėjimo kortelės duomenis (renkame patys arba per mokėjimo operacijų tvarkytoją),
• asmens kodą (galime jį rinkti patys arba per mokėjimo operacijų tvarkytoją tik tuo atveju, jeigu Jūs pasirinkate jį įrašyti vykdydami apmokėjimą elektroninės bankininkystės sistemoje),
• tuo atveju, kai pristatymas vykdomas kitu adresu, prašome asmens, kuriam pristatoma prekė, vardo, pavardės, gyvenamosios vietos adreso (valstybės, gatvės, namo numerio, buto numerio, miesto, pašto kodo). Pirkėjo pageidavimu gali būti teikiama papildoma informacija (durų kodas ir kt.), kuri skirta siuntų pristatymo tarnyboms arba mums.

Kai užsisakote naujienlaiškį, mes renkame jūsų elektroninio pašto adresą.

Kai susisiekiate su mumis el. paštu, telefonu, SMS ar žinute socialiniuose tinkluose, mes užfiksuojame kreipimosi į mus faktą ir galime išsaugoti komunikacijos turinį kartu su jūsų kontaktiniais duomenimis.

Kai lankotės mūsų el. parduotuvėje, mes taip pat renkame informaciją, kuri atskleidžia mūsų teikiamų paslaugų naudojimo ypatumus, automatiškai generuojama vizitų statistika.

Mes taip pat galime gauti informacijos apie jus iš viešų ir komercinių šaltinių, socialinių tinklų, kiek tai leidžia galiojantys teisės aktai, ir susieti ją su kita informacija, kurią pateikiate jūs patys.

Jūs galite rinktis nepateikti mums tam tikros informacijos (pvz., asmens duomenų, kurią prašome pateikti susikuriant asmeninę paskyrą), bet tokiu atveju gali būti neleidžiama naudotis mūsų siūloma internetinio prekių pirkimo paslauga.

KOKIU PAGRINDU JŪSŲ ASMENS DUOMENIS RENKAME IR KIEK LAIKO JUOS SAUGOME

Kai susikuriate asmeninę paskyrą mūsų el. parduotuvėje, mes renkame jūsų asmens duomenis:
• siekdami įvykdyti sutartį (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1(b))
• turėdami teisėtą interesą (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1(f))
Šiuos duomenis saugome 5 metus po paskutinio jūsų naudojimosi mūsų paslaugomis ar turiniu.

Kai naudojatės el. parduotuvės paslaugomis ir prekių krepšelio apmokėjimui per pasirinktą išorinį bankinių paslaugų teikėją ar elektroninių atsiskaitymų sistemą, mes renkame jūsų asmens duomenis:
• siekdami įvykdyti sutartį (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1(b))
• vykdydami teisines prievoles (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1(c))
• turėdami teisėtą interesą (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1(f))
Šiuos duomenis saugome 5 metus po paskutinio jūsų naudojimosi mūsų paslaugomis ar turiniu.

Kai užsisakote naujienlaiškį, tiesioginės rinkodaros tikslais jūsų asmens duomenis renkame:
• turėdami jūsų sutikimą (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1(a))
• Lietuvos Respublikos Elektroninių ryšių įstatymo 69 str. pagrindu.
Šiuos duomenis saugome iki jūsų sutikimo galiojimo pabaigos, t. y., iki jūs nuspręsite atšaukti savo sutikimą.

KAM ATSKLEIDŽIAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS

Jūsų asmens duomenis atskleidžiame toliau išvardytų kategorijų trečiosioms šalims, kurios mums yra svarbios, kad galėtume jums teikti savo paslaugas:

• Mūsų partneriams, teikiantiems prekių pristatymo paslaugas:
LP Express, UAB Baltic Post
Omniva, UAB Omniva LT
Venipak, UAB Venipak Lietuva
Lietuvos paštas, AB Lietuvos paštas

• Mūsų partneriams, teikiantiems elektroninės bankininkystės, elektroninių atsiskaitymų bei mokėjimo paslaugas:
Danske Bank A/S Lietuvos filialas LT
AB bankas DNB
AB Citadele bankas
AB Nordea bankas
AB SEB bankas
AB bankas Swedbank
AB Šiaulių bankas
UAB Medicinos bankas
UAB Paysera LT

• Mūsų partneriams – el. parduotuvės prieglobos paslaugų teikėjams, serverių ir jų techninės priežiūros paslaugų teikėjams, el. pašto paslaugų teikėjams, taip pat kitų informacinių technologijų, elektroninių ryšių, teisinių ir kitų paslaugų teikėjams.

• Valstybinėms priežiūros ir teisėsaugos institucijoms.

Jūsų asmens duomenis galime atskleisti ne tik nurodytais konkrečiais atvejais ir trečiosioms šalims, bet ir vykdydami savo teisines prievoles, taip pat iškilus būtinybei apsaugoti jūsų ar kitų asmenų gyvybiškai svarbius interesus. Trečiosioms šalims mes suteiksime tik tiek jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai ar veiksmui atlikti.

RINKODAROS PRANEŠIMAI

Jums leidus, el. paštu ir SMS žinutėmis jums siunčiame rinkodaros pranešimus, kad sužinotumėte mūsų naujienas ir galėtumėte susipažinti su mūsų produktais.

Jūs galite bet kuriuo metu atsisakyti rinkodaros pranešimų, siunčiamų iš www.murka.lt. Tai galite padaryti šiais būdais:
• Bet kuriame el. laiške spustelėję naujienlaiškio prenumeratos atšaukimo nuorodą;
• Susisiekę su mumis skiltyje „Kontaktai“ nurodytomis susisiekimo priemonėmis.
Jums atšaukus prenumeratą, mes atnaujinsime jūsų profilį, kad rinkodaros pranešimai Jums nebebūtų siunčiami.

Atsisakius rinkodaros pranešimų, informacija apie paslaugas (pavyzdžiui, naujausia informacija apie užsakymą) bus ir toliau teikiama.

JŪSŲ TEISĖS

Šioje dalyje apžvelgiame duomenų apsaugos teisės aktuose numatytas jūsų teises. Kai kurios teisės apima daug aspektų, todėl pristatome tik pagrindinius. Rekomenduojame susipažinti su atitinkamais teisės aktais ir priežiūros institucijų gairėmis, kad žinotumėte visą informaciją apie šias teises.

Jūs turite šias su asmens duomenimis susijusias teises:
• Pateikti mums prašymą gauti patvirtinimą, ar mes tvarkome su jumis susijusius duomenis ir jei tvarkome, prašyti susipažinti su tvarkomais duomenimis ir su jais susijusia informacija;
• Pateikti mums prašymą ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti neišsamius asmens duomenis;
• Prašyti ištrinti informaciją, kurią turime apie jus, jeigu ją naudojame neteisėtai;
• Pateikti mums prašymą apriboti asmens duomenų tvarkymą, jei ginčijate duomenų tikslumą ar prieštaraujate duomenų tvarkymui, nesutinkate, kad būtų ištrinti neteisėtai tvarkomi jūsų duomenys, ar duomenų jums reikia, siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
• Pateikti mums prašymą perkelti (gauti) tuos duomenis, kuriuos mums pateikėte pagal sutartį ar su sutikimu ir kuriuos mes tvarkome automatizuotomis priemonėmis, bendrai naudojama elektronine forma;
• Nesutikti arba atšaukti prieš tai duotą sutikimą tvarkomi jūsų asmens duomenis, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą, kiek jis susijęs su tokia tiesiogine rinkodara;
• Pareikšti nesutikimą dėl asmens duomenų naudojimo, kai tai daroma vadovaujantis mūsų ar trečiųjų asmenų teisėtais interesais;
• Pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

KAIP NAUDOJAME SLAPUKUS

Mūsų el. parduotuvėje, kaip ir daugelyje kitų, yra naudojami tik griežtai privalomi slapukai (angliškai „cookies“), kurie padeda rodyti mūsų el. parduotuvę, greičiau ir patikimiau pateikti jos turinį, užtikrinti jos funkcionalumą, sukurti vartotojo asmeninę paskyrą, prisijungti ir tvarkyti jūsų užsakymus. Paprastai slapukuose nėra saugoma jokia informacija, kuri galėtų idenfitikuoti naudotojo tapatybę, tačiau jūsų asmeninė informacija, kurią mes tvarkome, gali būti siejama su slapukų gauta ir saugoma informacija.

Griežtai privalomi slapukai yra naudojimosi mūsų el. parduotuve sąlyga. Jei atsisakysite šių rūšių slapukų, negalime užtikrinti, kaip mūsų el. parduotuvė veiks tinkamai, kai joje lankysitės.

Daugiau informacijos apie tai, kaip veikia slapukai, galite rasti interneto svetainėje www.cookiesandyou.com.

KITA SVARBI INFORMACIJA APIE JŪSŲ ASMENS DUOMENŲ NAUDOJIMĄ

TREČIŲJŲ ŠALIŲ INTERNETO SVETAINĖS.
Mūsų el. parduotuvėje taip pat gali būti nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Prašome atkreipti dėmesį, kad mes neprisiimame jokios atsakomybės už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų taikomas privatumo nuostatas.

VAIKŲ ASMENS DUOMENYS.
Mūsų el. parduotuvėje teikiamos paslaugos, kurios skirtos tik vyresniems nei 14 metų asmenims. Atkreiptinas dėmesys, kad asmenys, kurių amžius nuo 14 iki 18 metų, gali naudotis el. parduotuvės paslaugomis tik turėdami tėvų arba rūpintojų sutikimą. Jei turėsime pagrįstų abejonių, kad tvarkome duomenis asmenų, kurie yra jaunesnio amžiaus nei nurodyta šioje dalyje, mes pašalinsime šių asmenų duomenis iš duomenų bazių.

JŪSŲ PRIVATUMO APSAUGOS NUOSTATŲ PAKEITIMAI.
Mes galime keisti šį pranešimą, kad jis atspindėtų, kaip tvarkome jūsų asmens duomenis. Atlikę reikšmingų pakeitimų, apie tai pranešime interneto svetainėje arba kitomis atitinkamomis susisiekimo priemonėmis, pvz., el. paštu, kad jūs galėtumėte peržiūrėti šiuos pakeitimus prieš toliau naudodamiesi mūsų interneto svetaine.

KAIP SU MUMIS SUSISIEKTI

Turite klausimų, prašymų ar nusiskundimų dėl mūsų Privatumo politikos ir el. parduotuvės veiklos? Nedvejodami kreipkitės į mus el. paštu info@murka.lt arba telefonu +37065360404.
Mes visuomet norime girdėti jūsų atsiliepimus, ne tik įvertinančius mūsų darbą, bet ir tuomet, jei jus kažkuo nuvylėme.